Heb je vragen? Bel met onze klantendienst: 02 588 1680

Welke hoogte moet een Barkruk of Tabouret zijn?

Inspiratie nodig? Bekijk hier onze TOP-10 best verkochte barkrukken.

Om prettig te zitten mag het verschil tussen de bovenkant van het barblad en de bovenkant van de zitting maximaal 30 cm zijn, ideaal is 28 - 30 cm. De "standaard" hoogte is 70 - 85 cm bij niet-verstelbare barkrukken en 60 - 80 cm bij verstelbare varianten. Bedenk wel dat een verstelbare barkruk nog enige cm's lager komt als er iemand op plaats neemt. Ook adviseren wij een stabiele vaste barkruk i.p.v. een verstelbare barkruk, bijvoorbeeld voor kinderen en jongeren! Die gaan er mee spelen wat de kans op beschadigingen aan het kookeiland of bar groter maakt. De ideale barhoogte is 90 – 110 cm. Is de bar hoger, kijk dan bij onze barkrukken met zithoogte hoger dan 80 cm.

Voor barhoogtes van 120 cm adviseren wij je te kiezen voor een Barkruk op maat. Hierin adviseren wij je graag. Bel direct met onze specialist op 02 588 1680 


Bekijk hier onze TOP 10 barkrukken


Maximale breedte van barkrukken
Wil je bepalen hoeveel barkrukken je kwijt kunt? Houd een ruimte van 60 cm per persoon aan om comfortabel te kunnen zitten.

Design barkrukken voor in en om je huis.
Barkrukken vragen weinig ruimte en dragen bij aan een informele stemming. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor thuis, in de keuken, aan je kook-eiland of bar maar ook ideaal voor de zomer in de tuin tijdens een zomeravond barbecue aan bijvoorbeeld een sta-tafel. Bekijk ook eens onze speciale outdoor verlichte bartafels van Moree.

Moderne barkrukken voor elke zakelijke of horeca gelegenheid.
Design barkrukken voor elk budget en voor de zakelijke- en horeca ondernemer die zich wil onderscheiden. De situaties, waarvoor je deze vaste- of verstelbare barkrukken kunt gebruiken zijn o.a. kantines, ontvangstrecepties, stands op beurzen, restaurants en natuurlijk cafés. Eigenlijk overal waar tijdelijk of permanent extra zit- en sta-ruimte gerealiseerd dient te worden. De barkrukken in de prijsklasse tot € 150,- zijn in de meeste gevallen alleen geschikt voor prive gebruik of licht zakelijk gebruik zoals op beurzen en stands maar niet voor intensief gebruik voor in de horeca, openbare ruimtes en winkels. Hiervoor hebben wij een speciale collectie van o.a. de top design merken SCAB Design, Magis en Pedrali.

Vragen of Advies nodig? Bel altijd: 02 588 1680

Barkrukken en de diverse toepassingen.
Barkrukken en barstoelen met en zonder rugleuning van metaal of met een aluminium onderstel. Vooral de aluminium barkrukken kunnen vaak ook buiten worden gebruikt. Dat is handig voor bij een buitenbar, als barkrukken bij een statafel op het terras of als de barkruk bij een strandpaviljoen wordt gebruikt. De barkrukken van staal zijn qua frame zeer sterk en dus geschikt als barkruk voor buiten gebruik. Indien je kiest voor een type barkruk die is gestoffeerd met kunstleer of stof dan nog zijn deze producten zeer robuust en schokbestendig. Voor gebruik bij een snackbar of cafetaria zijn de volledig aluminium barkrukken een goede optie. Ook zijn daar de barkrukken met een kunststof kuip goed geschikt. Denk bij de aanschaf van uw barkrukken vooral wat u zelf mooi vind, maar ook wat uw publiek, dat er gebruik van zal maken. De aanschaf moet immers vele jaren meegaan dus een goede keuze is van het grootste belang. In ieder geval hebben wij voor iedere locatie of moment wel een geschikte barkruk.

 Vaste, niet in hoogte verstelbare barkrukkenIn hoogte verstelbare en draaibare barkrukken